21 Mayıs 2006 Pazar

Üç günlük tatil

19 Mayıs günü bir sürpriz oldu ve normalde işe gitmesi gereken Aygül bu mesuliyetten kurtuldu ve bu sayede sabah evde biraz oyalandıktan sonra Ortaköy'e House Cafe'ye kahvaltıya gittik. Her ikimiz de favori sandviçimiz olan fesleğen ve zeytin ezmeli mozarellalı sandviçlerimizi yedik. Sonra stres yapıp daha fazla gezmek yerine eve dönmeye karar verdik ve evde öğleden sonra uyku keyfi yaptık. Uykumuzu aldıktan sonra G-Mall'daki Bonus Cinecity sinemasına gidip Da Vinci Şifresi'ni seyrettik. Kitaba kıyasla daha zayıf bir içeriği vardı filmin. Kitapta tarih, sanat ve simgebilim hakkında bilgi yağmuruna tutulurken öyle büyük bir heyecan yaşamıştım ki, filmde bu heyecana ne yazık ki yaklaşamadım. Cuma akşamı yemekte de körpe ıspanak kavurdum, pek leziz oldu. Ispanaklar ızgara balıkların (sarı kanat) yanında güzel gittiler. Ne zamandır rakı da içmemiştim, o da iyi geldi.

Cumartesi günü yine G-Mall'a, bu sefer Mi-3, yani Görevimiz tehlike 3'ü görmeye gittik. Beklentilerimi tam karşılayan harala gürele dolu bir aksiyondu doğrusu. Tom Cruise'un bir zombie olduğunu da görmüş olduk böylece; adam her filmde daha da gençleşiyor. Filmden sonra çıkıp Taksim'e yürüdük.
Oradan Cihangir'e doğru meylettik ve ne zamandır gitmediğim 5. Kat'a bir uğradık. 5. Kat'ta müthiş bir hava ve harika bir manzara eşliğinde karnımızı doyurup biralarımızı içtik. 360 ya da Leb-i Derya'dansa 5. Kat'ın boğaz manzarasını her zaman tercih ederim. Sonra eve gelip yine biraz uyku yaptık ve akşam da Batuhan ve Ece konuğumuz oldular, hep birlikte Eurovision finalini seyrettik. Finlandiyalı Lordi'nin Hard Rock Hallelujah şarkısının birinci olabileceğini hepimiz tahmin ettiğimizden sonuçtan da memnun kaldık.

Bugün üç günlük tatilin son günüydü ve Vogue'daki brunch'tan sonra eve gelerek pineklemeye başladık. Bu arada Vogue'a son brunch'a gidişimizde iyi vakit geçirmiştik ama bu sefer etrafta o kadar çok çocuk vardı ki, bir daha pazar günümü daha sakin bir ortamda değerlendirmek isterim sanırım. Son haber, Trin'in (otomobilimin adının Trin olduğunu bilmeyen var mı?) aküsü bitmiş. Cuma günü Ortaköy dönüşünde park ettikten sonra farları açık bırakmışım. Bir şarj kablosu bulup takviye yapmak istiyorum.

3 yorum:

  1. 5.kat'ın yerini tarif etmeniz mümkün müdür acaba? ;)

    YanıtlaSil
  2. Tabii :)

    Taksim tarafından Sıraselviler Caddesi'ne gir önce. Biraz yürüyüp solda Alman Hastanesi'ni geçtikten sonraki ilk sokağa dön. Burada sağda bir sokak görene kadar yürü, o sokağa dönmeden devam et. Hemen sonra sağda bir bina var. Bina girişinde dışarda küçük ışıklı bir tabelası var. Oradan bulabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. süper; en yakın zamanda ordayım:)

    teşekkürler.

    YanıtlaSil