7 Temmuz 2008 Pazartesi

Malatya'da Hafta Sonu

Cumartesi sabahı 07.20 uçağıyla Malatya'ya uçtuk. Orada ailece güzel bir buluşma yaşadık. İstanbul'dan gelen amcam ve yengeme Bodrum'dan gelen kuzenim katılmıştı. Ablam ve eniştem de dünya tatlısı yeğenimle Ankara'dan gelmişti. Malatya'da anne ve babamın yanısıra halamı da gördük.

Cumartesi akşamı ablamın doğumgününü kutlamak için Altın Kayısı otelindeydik. Babam kuzu doldurtmuştu. Serin ve güzel bir Temmuz akşamıydı. Yemekte babamların can dostu Galip Amcamlar, kızları ve iki torunları da bizimle birlikteydi. Kalabalık yemek, çocukluğumda rakı içmeye başladığım mekanda babamla demlenmek, güzel duygular geçirdi içimden.

Bu arada apartmanımızın arkasındaki bahçemizde dalından kayısılar ve dutlar yedik bol bol. Ayda'yla top oynadık, koşturduk. Pazar akşam 21.20'de geri dönerken dolu dolu geçirdiğim bu iki günde yediğim inanılmaz miktardaki yerel yemekleri düşünürken üniversite için ayrıldığımdan beri ilk defa doğup büyüdüğüm memleketimde kendimi bu kadar rahat hissettiğimi tatlı bir şaşkınlıkla farkettim.

Hafta sonunu en güzel özetleyen fotoğrafı az önce ablam gönderdi. Bahçede meyve ağaçlarının fotoğraflarını çekmiştim bu yazıya eklemek için aslında ama tek bir fotoğrafla minimalist anlatımı tercih edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder