19 Şubat 2005 Cumartesi

mini etek

İşteyim.

Şöyle dedi birisi:

"Böyle güzel bir günde evde Playstation oynamak varken biz burda çalışıyoruz"

Güldük.

Mini etekli çirkin bir kız dolaşıyor etrafta. Komik çizmeler giymiş.

Bir şeyleri toparlayıp / organize edip çıkacağım. Fakat art direktör bensiz çalışacağı için ona gerekli bazı dokümanları bulmam ve hazır etmem gerek. Ne yazık ki bana bu konuda yardımcı olabilecek bir operatör yok etrafta. 3-4 operatör de başka bir müşterinin işlerini yapıyor deli gibi.

Dün akşam kuzen Didem'le birlikteydik çok eğlendik.

Fâtıma'ya bir not: Öykü kurgularım konusunda çok fena esinlendiğim bir film keşfettim. 7-8 yıl önce seyretmiştim. Meğer bayıldığım bir şeyi ilk orada görmüşüm ve kazımışım kafama. Yazarken bir hisin peşindeyim galiba daha çok. Ne anlattığımın bir önemi yok, sonunda bıraktığı his önemli. Böyle şeyler düşündüm şimdi.

Şevval'e not: Sen kendi evrenindeki tek öznesin. Kendini üzmemelisin. Sen bir şekilde sorunlu veya iyi fonksiyon edemez olursan kendi evrenindeki hiçbir şey iyi fonksiyon edemez. Yani unut bu adamı demek geliyor içimden. Konu hakkında neredeyse hiçbir şey bilmesem de senin için bu mevzunun sündüğü sürece daha iyiye gitmeyeceğini düşünüyorum. "there’s nothing scarier in the world than knowing exactly where you wanna go but having absolutely no idea how to get there. except maybe, knowing where you wanna go, knowing how to get there, and then having no idea of who you are when you arrive" diye de bir alıntı ekliyorum. Muhtemelen senin seveceğin bir filmden. Fâtıma'ya yazdığım notta bahsettiğim film.

Selçuk'a not: Akademi meslek öğretmez. Aslında hiçbir şey öğretmez. Sana öğrenmeyi gösterir ve bu alışkanlığı kazandırmaya çalışır akademi. Bilgiye ulaşmayı ve o bilgiyi işlemeyi, kullanmayı... Bu yüzden ne yapmak istiyorsan kendin yapacaksın, kim olmak istiyorsan kendin olacaksın. Şevval'e söylediğim gibi, özne sensin küçük kardeşim. Seçim yapmanın gücünü öğrendikçe başta korksan da sonra Matrix'te pek kurcalanan şu kendi hayatının kontrolünü elinde tutmak konusuna daha bir farklı bakacaksın.

Mini etekli kız dikkatimi dağıttı. Tam şu anda yanımdan geçiyor. Geçerken ekrana bakar mı acaba diye düşünerek yazıyorum bunları belki, ama ne o ekrana bakıyor, ne de ben birazcık olsun heyecanlanıyorum. İşlerimi bitirip dışarı çıkmak istiyorum. Yeni insanlarla tanışmak istiyorum. En çok şu anda üzerinde olduğum işi sağ sağlim bitirebilmek ve derin bir oh çekmek istiyorum.

Geçen gece rüyamda askerdeki çömezim Oktay'ı gördüm. Korkutucu bir rüyaydı. Ceza aldığı için askerliği uzamıştı. Uyandığımda tam da bu günlerde tezkeresini alması gerektiğini hatırladım. Çankırı'ya bir telefon açmak istedim. Açmadım. İş yüzünden eve her gece 23:30 sularında gelmeseydim arar mıydım Çankırı'yı bilmiyorum. Kafamı çok meşgul etti ama Oktay.

Bu akşam ne yapsam? Birikmiş filmlerinden bir kaçını seyredip ekran gülü mü olsam? Yoksa birilerine takılıp dışarı mı çıksam? Yalnız olmak istemiyorum. Film seyredecek olsam bile birilerini çağırayım.

Sevgili günlük, bugün yazacaklarım bunlardı.

6 yorum:

  1. Sen güzelsin 8)

    Peki o filmin ismini de öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
  2. Tabii ki hayır. Tatlı bir şekilde merak etmelisin önce. Acaba izlemiş olma ihtimalin var mı diye kafanı kurcalamalı yazdığım alıntı. Kısacası bir süre daha beklemelisin :)

    YanıtlaSil
  3. Kötüsün o zaman 89 Çok pis çamur atarım...

    YanıtlaSil
  4. Buldum bile filmin ismini >8) Tebrik ediyorum kendimi... Şimdi filmi bulacağım 8)

    YanıtlaSil
  5. quote'u cpoy paste yapıp google'a koydun ve sozluk entry'sine mi ulaştın? o zaman filmi a) benim entry'mdeki bilgilere dayanarak edinmeyi düşünüyorsun b) divx indiririm diye umuyırsun c) benim zaten filme sahip olduğumu anladın ve benden isteyeceksin? d) bu bir tuzaktı ve ben tuzağa düşüp filmin adını nasıl öğreneceğini ve filmi nasıl bulabileceğini sana adım adım anlatmış oldum.

    YanıtlaSil
  6. Hııım... Tuzağa düşmedin 8) Sanırım DivX'ini bir şekilde edinmeyi düşünüyorum 8)

    YanıtlaSil