11 Aralık 2005 Pazar

iCube


iCube
Originally uploaded by settarluin.
Efsane bilgisayar iCube'u yakindan gorunce gozumde daha da muhtesem bir boyuta tasindi valla. Cok, cok guzel bir makine... Filikir'a bir kac fotosunu koydum. Cep telefonuyla cekildi fotolar, kusura bakmayin.

11 yorum:

  1. ...tek sorun şu ki, cihazın adı iCube değil G4 Cube idi, çünkü i- takısı tüketici serisini tanımlarken, Cube hatalı bir pazarlama stratejisi sonucu profesyonel pazar hedeflenerek yaratılmıştı. Halbuki Apple'ın o sırada ihtiyaç duyduğu, ucuz ve ekransız bir tüketici bilgisayarıydı, pahalı ve modifikasyon olanağı sunmayan bir iş bilgisayarı değil. Zamanında iMac satışlarına engel olmasın diye soyu tükenmiş olmasına rağmen G4 Cube, daha sonradan ama "başta olması gerektiği gibi", mac mini olarak geri döndü diyebiliriz. Son bir bilgi olarak, Steve Jobs'un 10 Ocak 2006 tarihli MWSF Keynote konuşmasında, yeni nesil Intel işlemcili mac mini'leri tanıtmasının olası olduğunu, dahası bu cihazın 'media center' özelliklerine (Apple Remote, Front Row, iPod dock) kavuşacağını belirtmekte fayda var.

    Apple müşteri temsilciniz Selj, Straz'dan bildirdi.
    ;)

    [ccpfx]

    YanıtlaSil
  2. Aaa, haklisin! iCube da yakisti gerci :)

    Bilgiler icin de tesekkur ederiz efendim :) bu arada bu bilgisayar iskartaya cikti, bir sekilde el koymaya calisiyorum ama ayti'cimiz yuz vermiyor...

    YanıtlaSil
  3. settar'ım şu walkswagen reklamına ne diyorsun acaba?

    YanıtlaSil
  4. hangi volkswagen reklamina bellacim? Transporter mi, Passat Variant mi, Golf Plus mi, Jetta mi?

    YanıtlaSil
  5. Transporter olmalı. Şu değişik şiveyle konuşan amcanın olduğu. İnanılmaz rahatsız edici. Walkswagen'den beklemezdim böyle bir şey. 8)

    YanıtlaSil
  6. Cok irite edici bir sey o degil mi? Aygul farketti; Sinan Cetin seslendiriyor o salak adami. Sinan Cetin sozum ona ilgi cekici sacmaliklar yapacak diye koca koca sirketler adama paralari dokuyorlar ya, ben de ona inanamiyorum. Volkswagen'in ajansi Medina Turgul DDB, ancak ticari arac ajansi baska. Bu filmi de onlar yaptirmislar muhtemelen.

    YanıtlaSil
  7. bu zamana kadar sinan çetin'in kaç reklamı hakikaten ilgimi çekti diye düşünüyorum. sanırım bir tek son doğuş çay reklamlarından biriydi 8) PC başındayken sürekli TV açık olur yanımda. bu adamın reklamlarıysa o TV'yi kapama veya kanal değiştirme nedenlerimin başında gelir... Transporter'dan evvel aynı şekilde bir de Digiturk olayına girmişti ki Digiturk'ü kapattırsak mı diye de düşünmedim değil 8) Bir de şu var: acaba bu adam reklamlarında kendini de göstermeye çalıştıkça mı gidiyor daha da kötüye?

    YanıtlaSil
  8. Valla Bellacım olayın iki boyutu var: Birincisi, Sinan'dan çok bir yönetmen olmasına rağmen pazarlama iletişimcilerini, yani reklamcıları bir kenara koyup yaratıcı çalışmalarını bu amcaya yaptıran müşteriler suçlu bulunabilir. Sen milyonlarca dolar yatırıp bir marka yap. Üretiminden pazarlanmasına her kademesinde deli gibi yetişmiş eleman kullan, sonra ürününü tanıtırken en ufak bir stratejiye bile sahip olmayan "komik" kısa filmler yayınla... Öncelikle bunu anlamak zor.

    İkincisi de, Sinan'ın suçlu olduğu nokta. Madem bir ajans gibi oturup reklalm filmi yazacaksın, o zaman aç kardeşim bir ajans, sektörün kabul ettiği kurallara ve kuruluşlara bağlı olarak çalış, kimse de sana bir şey diyemesin. Adam prodüksiyon şirketi üzerinden yaratıcı çalışma yapıyor ki bu da çok çok yanlış.

    YanıtlaSil
  9. Elbette bu konulardan ne kadar anladığım tartışılır ama ben Sinan Çetin'in bu işlerden "tamamen" elini ayağını çekmesi taraftarıyım. Balık baştan kokar, inancıyla ne gibi geliştirme projelerine imza atarsa atsın pek bir değişiklik olacağına katılmıyorum...

    Reklamların çizgi filmlerden sonra benim için en büyük TV eğlencesi olduğundan daha evvel söz etmiş miydim hiç? 8)

    YanıtlaSil
  10. Etmemiştin, hehe. Senden de iyi reklam yazarı olabilir bak. Bir tek sinirlerin dayanabilir mi ona emin değilim :)

    YanıtlaSil
  11. Ehehe... Hayalgücümün sınırsızlığı dolayısıyla işler sarpa sarar kanımca 8) Sinirler konusunda tek kelime dahi laf etmiyorum 8)

    YanıtlaSil