6 Haziran 2006 Salı

Ameliyat olsam mı?

Burnumda bir problem var. Rahat nefes alamıyorum. Özellikle geceleri uykumda çok zor nefes alıyorum. Bir refleks olarak elimle ya da kolumla yanağımı yana çekerek daha rahat nefes almaya çalışıyorum çoğu zaman uykuya dalmadan önce.

Bugün bir türlü iyileşememiş olmam ve boğazımdaki şişliğe bir çözüm bulunması umuduyla doktorun yolunu tuttum yine. Boğazımdaki şişlikve kızarıklık için tahmin ettiğim gibi antibiyotik kullanmam gerektiğini söyledi. Bu arada burnumu da kontrol etti ve rahatsızlığımın sebeplerini açıklayarak ameliyat olmam halinde problemsiz insanlar gibi nefes alabileceğimi söyledi.

Ablamla konuştum sonra. Ablam özellikle sağlıklı uykunun tüm yaşamımda ne kadar önemli olduğunu hatırlatarak sırf daha kaliteli uyku uyuyabilmem için bile ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Benim ameliyatla ilgili endişelerimden birisi de ameliyattan sonra mesela bir beş yıl geçtikten sonra burnum yine eski haline gelirse tüm o ameliyat çilesi, iyileşme sürecinde yaşanan tampon değiştirmeler, gece ağızdan nefes alarak uyumaya çalışmalar da boşa gitmiş olacak.

Acaba ameliyat olsam mı?

5 yorum:

  1. Öncelikle Yalçın abi çok geçmiş olsun.
    Benim bir arkadaşım ilkokul yıllarında
    düşmesi nedeniyle burnunda bir yamulma vardı.Geçen sene karar verdi ve burnunu düzelttirdi.Söylediğin gibi sancılı dönemler geçirdi fakat şu an gayet iyi durumda.
    Doktor tekrar nüks edeceğini söylediyse kaygında haklısın ama böyle bir durum yoksa mutlaka ameliyat olmalısın.Uyku gerçekten çok çok önemli.
    Umarım en kısa zamanda çözüme kavuşur.
    Görüşmek Üzere.

    YanıtlaSil
  2. nacizane benimde tavsiyem ameliyat olman ve biran once kurtulman...gecmis olsun

    YanıtlaSil
  3. Yalçın, benim babamın burnu da kötü durumdaydı, koku bile alamaz hale gelmişti, horlama ve uykuda nefessiz kalma maksimumlardaydı. Bir kaç sene önce ameliyat oldu, evet gözlerinin altı morardı, burnuna metrelerce tampon koydular ama sonunda "yeniden doğmuş gibiyim" dedi, artık kokuda alabiliyor. Bence erteleme. 2nd opinion istersen babamın doktorunun telefonunu öğrenebilirim. İyi bir proftu doktoru.

    YanıtlaSil
  4. hayatım ablana tamamen katılmakla şunu söyleyebilirim. babam da zamanında aynı dertten müzdaripti. ameliyat oldu ve ameliyat olmasının ardından da uzun süre rahatsızlıklar çekti. bu defa başka bir doktorla görüştük, ameliyatın kesinlikle çok başarılı yapılmış olduğunu ve yapılmamış olduğu takdirde ameliyat ardından sürekli gerçekleşen burun kanamalarının aslında beyin kanamasına neden olacağını söyledi.

    düğüne kadar bekleme sakın ;)

    YanıtlaSil
  5. merhaba settar
    adım kemal aslında seni ve siteni tanımıyorum blog ve chat vs olayların da cahiliyim ilgimi çeken cam tavan astra hakkında bilgi ararken guugıl senin siteni buldu, ameliyat meselesini okumuş bulundum
    ben 31 yaşında işini seven bir kbb uzmanıyım.
    olay şu ki insanın iki burun deliğini önden arkaya tüm burun boşluğu boyunca birbirinden ayıran düz bir duvar vardır tam ortada pano gibi ve yere dik durur kemik ve kıkırdaktan oluşur ince yumuşak bir mukozayla örtülüdür bu duvara septum deriz çocukluk çağlarında geçirilen yüz darbeleriyle septumda sağa ya da sola doğru eğilmeler, ve iyleşirken ise yine yanlara doğru çıkıntılar oluşur dışardan görülmez ama havanın yoluna sarkar burundan nefes almayı güçleştirir 18 yaşından sonra şekli bozulmaya devam etmez ama düzelmez de. ömür boyu aynı kalır artmaz ama yaş ile tıkanıklığa tahammül azalır ameliyatsız düzelmez lokal veya genel anestezi ile iyi ve titiz bir cerrahi işlem ile tekrar etmeksizin düzelir hastanede yatmazsın 2 gün (kalitelisi olursa can yakmayan) bir çift tamponla gezersin 2. günden sonra normal hayata dönersin ne kadar rahatlayacağına da inanamazsın
    çok yüz güldürücü bir ameliyattır
    başka bilgi istersen 0 532 357 71 87
    dr. kemal
    sevgiler saygılar

    YanıtlaSil