22 Mart 2005 Salı

bugünlerde...

Bu isimde bir yazım vardı.

Daha doğrusu yazım bu isimle yayımlanmıştı. Orijinal adı "Bir Şarkı Sözü Denemesi ya da Etrafa Özlü Sözler Yapıştıran İnsanlar"dı. Tournier'in "Amandin ya da İki Bahçe" adlı öyküsünün isminden etkilenmiş olmalıyım. Bu arada bir ara internette Amandin yüzünden yazıştığım bir kız vardı ama sonra birdenbire kayboldu. Onu hatırladım şimdi bir anda! Her neyse; editörün bu ismi değiştirmiş olması hiç de canımı sıkmamıştı açıkçası. Yazmaya yeni başladığım bir dönemdi ve başlıklar konusunda çok zorlanıyordum gerçekten de.

Bu bir süre yazışılan sonra hop diye yok olan kişilerin hep "bogus" olduğunu düşünmüşümdür. Paranoyak olduğum için hiç tanımadığım birinden durup dururken gelen bir e-postanın büyük ihtimalle beni tanıyan ve bana kendi çapında küçük bir oyun oynayan birinden geldiğini düşünürüm. Aslında bir açıdan bu paranoyanın eskisi kadar kuvvetli olmadığını da kabul etmem gerekir. İnsanın kafasından bir şeyler hakkında şüpheler geliştirmesi için bir miktar zamana ihtiyacı oluyor. Hayatımda o zaman yok artık galiba. Söylenen her şeyin en başta doğru olduğunu var saymak ve buna göre hareket etmek kendine yeterince güvenen ve ayakları da sağlam bir şekilde yere basan bir serseri için kesinlikle daha huzurlu ve basit.

Bugün masamı toplamalıyım. İki aydır canımı çıkaran proje sona erdi ve tam yan gelip yatmaya başlarken yeni ve aslında benimle ilgisi olmayan bir projeye destek vermeme karar verildi.

Bir avukat ve bir muhasebeciye ihtiyacım var.

3 yorum:

  1. Bir de editöre...
    Yazının adı "Son Günlerin Analizi Denemesi ya da Etrafa Özlü Sözler Yapıştıran İnsanlar" idi. "Bitmiş Olan'ın Ardından ya da Bir Şarkı Sözü Denemesi" ile karıştıryorsun sen. Gerçi ikisi de 1999 sonunda (Eylül ve Aralık olması lazım) yazdığın yazılar olduğundan karıştırman normal karşılanabilir.

    YanıtlaSil
  2. Ay doğru söylüyorsun! :)))

    Yazarken tahmin etmiştim aslında biraz, bağlacın önündeki ve arkasındaki cümleciklerin yeri konusunda kafam karışmıştı. Demek ki tamamen yanlış olduğu içinmiş kafamın karışması.

    YanıtlaSil
  3. Keh keh. Yazıların konusunda şüpheye düşecek olursan bana sorabilirsin. ;)

    YanıtlaSil