12 Mart 2007 Pazartesi

Almanya Seyahati 1

Müşterilerimden AirTies'ın CeBIT 2007 Hannover'deki standının kurulumuyla ilgilenmek için Hannover'e gidiyorum. Bu yazıyı da Atatürk Havalimanı'ndan yazıyorum. Şunu unutmadan yazmak için internetteyim şu anda:

Pasaport kontrolündeyim. Sıra bana geldi ve memur beye pasaportumu ve biniş kartımı uzattım. Geçen ayki İtalya seyahati sırasında aldığım 90 günlük Schengen vizesi geçerliliğini koruduğu için Almanya için ayrıca vize almamıştım. Memur beyin bir miktar kafasının karışmasına sebep oldu bu: "Niye İtalya'dan aldın vizeyi?"

Geçen ay İtalya'ya giderken aldığım vize olduğunu söyledikten sonra da muhtemelen kendi kafa karışıklığını örtbas etmek için bu defa kimliğimi göstermemi rica etti. Elinde tuttuğu pasaportun tüm dünyada kabul gören bir kimlik olması yeterli değildi elbette, ehliyetimi de verdim. Nüfus cüzdanımı sordu. Yanımda olmadığını öğrenince elindeki belgeleri inceleyip şu sonuca karar verdi: "Hiç 30 yaşında göstermiyorsun"

Ben "Maaşallah deyin" diye cevap verdim ve gülümsedim. Daha doğrusu müşterilerimle konuşurken kendimi motive etmek için kullandığım meditasyon gülümsemesini takındım. O sırada kontuara bir memur daha gelmişti, bizimki hemen atıldı; "Mesut, sen de bak allahaşkına, hiç 30 yaşında duruyor mu?" Sonra da benim eğlenmeme şaşırıp "pasaport sırasından böyle keyifle geçen de olmamıştır" diye yaptı bitirişi. İnsanlara işlerini yaptırmak galiba benim mesleğimin tanımı. Bu arada genç göstermemin sırrı olarak da mutllu evliliğimi gerekçe göstererek bir son dakika golü attım istemeden sanırım. En iyi intikam iyi yaşamaktır. İyi yolculuklar Settar.

4 yorum:

  1. Ahahahahha. Çok iyi ya. Ört bas etmek için değil de sanırım gayet içten duygularla yapmış bu yorumları.=)

    YanıtlaSil
  2. Settar dikkat et seni içeri alıp, yaşını tespit etmek için kemik testi (bury the bone) yapmasınlar! Bana da bu yılbaşı NY'da bir kulübe girerken kimlik sordular ("18 to party 21 to drink" türü bir partiydi). Ben de kimliğimi soran kıza "sen dişlerinde tellerle Beverly Hills 90210'yu seyrederken ben bu kulüpte..." diye başlayan bir şeyler söyleyecektim ama vazgeçtim. Onun yerine "tatlım bana son 15 yılda kimlik soran ilk kişisin, bu bir kutlama gerektirir, kapıdaki işini bırakıp içeri girersen eğer beni bul ve bir içki ısmarla" gibi bir şeyler söyledim. O da bana "gülümsemeni beğendim, teklifini düşüneceğim" dedi. Gerisini seni gördüğümde anlatırım.
    Tim

    YanıtlaSil
  3. "Almanya seyahati 2" başlıklı yazıyı bekliyoruz.
    T

    YanıtlaSil