23 Ocak 2008 Çarşamba

Fiat 500 Türkiye'ye ne zaman geliyor?



Fiat 500 2007 yılında bütün major ödülleri toplayan yeni otomobil oldu. Car of the Year gibi Avrupa'nın en prestijli ödülünü almasının yanısıra benim için çok önemli olan İngiliz Car dergisi tarafından da yılın otomobili olarak açıklandı.

Mini'nin retro tasarımına sadık kalarak yakaladığı müthiş başarıyı daha da ucuz bir segmentte tekrarlayacak, hatta geçecek gibi görünen Fiat 500'ün 2008 yazına Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor. Kesin bilgi henüz yok. Avrupa'da satışların beklenenden de hızlı başlaması Türkiye'ye stok yetişmemesi gibi bir durum doğurabilir. İlk jenerasyon Punto bu yüzden ithal edilememişti.

Fiat marka otomobillerin 90'larda kalite olarak oldukça kötü bir algı yaratmış olmasına rağmen bu araç kendini bana fotoğraflarından sevdirmeyi başardı. Alfa Romeo Brera ya da Audi TT öncesinde C'den A segmentine bir geçiş yapacak gibiyim.

Resmi sitesi: www.fiat500.com
Orijinal siteden bile güzel bir konfigür arayüzüyle İngiltere sitesi: fiat.co.uk















4 yorum:

  1. alin bendende o kadar bende audi alacakken bekleyim diyorum su bocegi.belki sinif olarak cok farkli ama bu sirinlige guzellige degecek gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  2. ...ve 12 Ekim 2008 itibariyle Fiat 500 artık satışta. 28.000.-YTL'den başlayan fiyatlarla!

    YanıtlaSil
  3. Ben de 1.4 100Hp sport inci beyazı var.Araçtan çok memnunum önceden Fiat markasına karşı olan antipatim bu aracı aldıktan sonra değişti.Kaliteli malzeme kullanılmış.Şehiriçi kullanması güzel,1500 km. şehirlerarası yol yaptım o da çok keyifli.Tabii 500'ün retro bir tasarım olduğunu bilmeyenler ''çakma mini'',''Nissan Mİcra'' ,''New Bettle'' diyenler oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Ben de 1.4 100Hp sport inci beyazı var.Araçtan çok memnunum önceden Fiat markasına karşı olan antipatim bu aracı aldıktan sonra değişti.Kaliteli malzeme kullanılmış.Şehiriçi kullanması güzel,1500 km. şehirlerarası yol yaptım o da çok keyifli.Tabii 500'ün retro bir tasarım olduğunu bilmeyenler ''çakma mini'',''Nissan Mİcra'' ,''New Bettle'' diyenler oluyor.

    YanıtlaSil