17 Mart 2008 Pazartesi

Alfa Romeo Mi.To

Fiat 500 Türkiye'ye ne zaman gelecek diye beklerken (bakınız 500'le ilgili yazım) bu defa başka bir heyecan verici İtalyan miniği kalbimi şimdiden çalmış durumda.



Alfa Romeo'nun B segmentine bomba gibi bir giriş yapacağını bir süredir biliyor ve bekliyorduk. Fakat karşı karşıya kalacağımız modelin bu kadar etkileyici olacağını kimse beklemiyordu bence.

Alfa'nın 159'u premium sedanlar arasında mükemmel orantısı ve harikulade tasarımıyla o kadar güzel bir araç olarak öne çıkıyordu ki, daha önce 145'i lanse ederken yaptıkları gibi yeni B segmenti modeli de 159'un tasarım detaylarını kullanarak şekillendireceklerini düşünüyordum. Aşağıda da görebileceğiniz gibi 145 tam bir kardeşi gibidir 155'in.



Fakat Alfa Romeo tasarımcıları tam anlamıyla sağ gösterip sol vurmuşlar ve 159'u değil, 8c Competizione'yi baz almışlar.

Burada durup 8c'den bahsedelim biraz. 8c, Alfa'nın gösteriş için ürettiği, sporcu genlerini vurgulayan retro tasarımlı bir süper spor otomobil konseptiydi. Fakat o kadar çok beğenildi ki, akıllı Alfa Romeo yöneticileri planlanmamış olmasına rağmen bu aracın seri üretimine kadar verdiler. Alfa Romeo 8c Competizione sınırlı sayıda üretilecek ve satılacak. Ferrari'lerin modern sporcu görüntüsünün aksine eski egzotik otomobillere bir saygı duruşu niteliğindeki 8c'nin Spider modelini İtalya'da, Turin'de Cenova 2008 fuarındaki dünya lansmanından önce yakından görmüş ve fotoğrafa aktaramadığım güzelliği karşısında büyülenmiştim.




İşte geçtiğimiz hafta resmi olarak duyurulan Alfa Romeo Mi.To da hatlarını, far ve stop lambası detaylarını, burnunu, kısaca tasarım olarak ruhunu abisi 159'dan değil, egzotik kuzeni 8c Competizione'den almış. Stoplardaki LED detayı otomobile çok yakışmış. Aracın arkasının yeni Fiat Bravo'yu da andırdığını söyleyebiliriz.

Şimdilik Fiat ailesinden motorlar kullanacağını, 90 ila 155 hp gücü arasında seçenekler olacağını biliyoruz. Boyutlar Fiat Grande Punto'ya çok yakın.

B segmenti olarak geçse de bebek Alfa'nın tıpkı Mini gibi fiyatlandırılacağını tahmin etmek zor değil.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder